Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka pół kg
5 białek
5 łyżek cukru
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet z jabłkami

Umyte jabłka pieczemy w piekarniku i przecieramy na papkę. Białka ubijamy na sztywna pianę pod koniec ubijania dodajemy cukier i delikatnie mieszamy z utartymi jabłkami. naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i wkładamy przygotowane ciasto. Piec w średnio nagrzanym piekarniku podawać po upieczeniu posypac cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka172 28.11.2010 18:25
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak