Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Kubuś

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 szkl
cukier drobny 1/4 szkl
jaja 4 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sok Kubuś 900 ml
budynie śmietnkowe 2 szt
śmietana 30% 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Kubuś

Biszkopt ;
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodać cukier. Kolejno dodać żółtka i na koniec mąkę z proszkiem do pieczenia. Mąkę najlepiej przesiać i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Biszkopta piec ok. 40 minut na 150 stopni z termoobiegiem. Można upiec dwa oddzielnie ( czyli z 2 jaj) albo jeden dzień wcześniej i przekroić go.

Masa ;

Kubusia zagotować, zostawić troszkę soku, aby w nim rozprowadzić budyń. Kiedy Kubuś zacznie się gotować wlać budyń.Doprowadzić do wrzenia. Odstawić masę do wystygnięcia i aby stężała.

Śmietanę ubić.

Przełożenie ciasta ;
biszkopt + masa z Kubusia + biszkopt + na wierzch bita śmietana.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 14.01.2014 00:25
fajny pomysł
matesko 28.10.2013 10:13
fajne ciacho
Smaczna_B 28.10.2013 09:06
jest to moje ulubione ciasto , jest bardzo smakowite
ana1 28.10.2013 09:04
wygląda przepysznie
monisia1977 28.10.2013 08:12
super ciacho
Kasia35 28.10.2013 08:08
polecam to ciasto - jest pyszne
Stenka 28.10.2013 06:26
apetycznie wygląda
babajaga1969 28.10.2013 03:44
jakie smaczne i ładne ciastko
Michał2 27.10.2013 21:13
fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak