Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane w sosie paprykowym
Kroki postępowania
Na upieczony placek wlać sos i dodać niewielką ilość śmietany.
schab bez kości | 450 g |
papryka czerwona | 2 |
cebula | 1 |
przecier pomidorowy | 1 szklanka |
majonez | 1 łyżeczka |
ziele angielskie | 2 |
Majeranek suszony Prymat | 1 łyżeczka |
sól | |
pieprz | |
ziemniaki | 1,5 kg |
mąka ziemniaczana | 2 lyżki |
jaja | 2 |
cebula | 1 |
śmietana | |
olej | |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
Bazylia suszona Prymat | 1 łyżeczka |
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat | 1 łyżka |
Papryka ostra mielona Prymat | 1/2 (wędzona) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: