Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne skrzydełka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełek 1 kg
papryki słodkiej 0,5 łyżeczki
papryki ostrej 1 łyżeczka
soli 0,5 łyżeczki
pieprzu 0,5 łyżeczki
curry 0,5 łyżeczki
oliwy z oliwek 2 łyżeczki
wody 0,5 szklanki
ketchup pikantny 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne skrzydełka

Kroki postępowania

1
Skrzydełka opłukać zimna wodą. Przełożyć do miseczki. Zasypać przyprawami (papryka słodka, ostra,sól, pieprz, curry). Wszystkimi przyprawami dokładnie obtoczyć skrzydełka.
Krok 1 - Pikantne skrzydełka foto
2
Przygotować marynatę do skrzydełek. Oliwę z oliwek wymieszać z ketchupem i wyłożyć na mięso. Wstawić do lodówki na 30 min.
Krok 2 - Pikantne skrzydełka foto
3
Blachę natłuścić. Ułożyć skrzydełka i zalać wodą. Piec ok godziny w 180 stopniach.
Krok 3 - Pikantne skrzydełka foto
4
Po upieczeniu wyłozyc na talerze.Dodatkowo można skropic sokiem z cytryny.Na około ułożyć plastry pomidorów.
Krok 4 - Pikantne skrzydełka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 27.10.2013 17:44
uwielbiam pikantne mięsko
Paolcia 27.10.2013 16:23
smacznie wygląda :)
Joannasz3190 27.10.2013 15:52
Idealna na niedzielny obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak