Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rumowe karmeliki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 80 g
masło 50 g
cukier 40 g
miód 0,5 łyzki
kakao 15 g
cukier waniliowy 15 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
czekolada gorzka 50 dag
cukierki krówki 3 szt
aromat rumowy 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Rumowe karmeliki

Tłuszcz z cukrem utrzeć w mikserze, dodać miód, cukier waniliowy i aromat rumowy. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, dodac do masy, recznie wyrobić ciasto. Krówki i czekoladę posiekać, dodac do ciasta. Uformować 2 wałki grubości palca i ułozyć na wyłożonej papierem blaszce, powierzchnie wałków spłaszczyć widelcem. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st przez 10 minut. Jeszcze ciepłe pokroić na około 30 małych ciasteczek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bartek8585 02.10.2012 23:06
ciekawy przepis
Angelika10 16.08.2011 22:10
Fajne
madagaskar 19.01.2011 09:24
pychotka
Monika193
Monika193 12.08.2010 11:40
z rumem beda napewno dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak