Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt poziomkowo truskawkowy

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 3/4 szklanki
cukier 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 3 sztuki
poziomki do wyłożenia na ciasto
truskawki do ciasta
galaretka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt poziomkowo truskawkowy

Kroki postępowania

1
Białka oddzielamy od żółtek ( jajka temp. pokojowa). Następnie ubijamy je na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli.
Krok 1 - biszkopt poziomkowo truskawkowy foto
2
Dodajemy powoli cukier, ciągle ubijając.
Krok 2 - biszkopt poziomkowo truskawkowy foto
3
Dodajemy żółtka-ubiajmy
Krok 3 - biszkopt poziomkowo truskawkowy foto
4
koniec dodajemy wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia, przesianą. Delikatnie mieszamy aby wszystko się połączyło
Krok 4 - biszkopt poziomkowo truskawkowy foto
5
Wykładamy na małą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ukłądamy w srodek ciasta kilka truskawek. NA wierzch poziomki.
Krok 5 - biszkopt poziomkowo truskawkowy foto
6
Piekłem ok 35-40 minut w temp. 180 stopni. Wystudzony biszkopt zalałem gęstniejąca już galaretką. SMacznego. Galaretkę zrobiłem wg opisu na opakowaniu.
Krok 6 - biszkopt poziomkowo truskawkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 27.10.2013 14:56
dla mnie pyszne smaki z poziomkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak