Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowane cebulki

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 1 kg malutka
ocet 1/2 szklanka
woda 2,5 szklanki
cukier 3/4 łyżki
do kazdego słoika
ziele angielskie 5 kulek
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
pieprz w ziarnach 7 kulek
Gorczyca biała cała Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: marynowane cebulki

Cebulki obieramy i wrzucamy do umytych słoików. DOdajemy pieprz, liście, ziele i gorczycę.

Wodę, ocet, cukier i sól, zagotowywujemy.Zalewamy zalewą słoiki.
Pasteryzujemy ok 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 26.10.2013 23:27
ok, a do czego można podać takie cebulki???

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak