Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cytrynowe bezy z bitą śmietana i jagodami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 4 szt
cukier puder 200 gr
sok z cytryny 2 łyżki
śmietana 30% 250 ml
cukier waniliowy
jagody

Przepis i sposób przygotowania na: cytrynowe bezy z bitą śmietana i jagodami

Białka jajek ubić na sztywną pianę,stopniowo po łyżce dodawać cukier cały czas ubijając, z ostatnią partią cukru dodać sok z cytryny.
Łyżką ułożyć bezy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zostawiając kilkucentymetrowe odstępy,bo bezy wyrosną. Piec około 40minut w temp.130 stopni. Po upieczeniu wystudzić.
Śmietanę ubić z cukrem waniliowym(nie słodzę śmietany -bezy są wystarczająco słodkie).
Na wystudzone bezy nakładamy śmietanę i jagody,dekorujemy miętą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa 26.10.2013 15:03
Pyszny deserek
Ania84 26.10.2013 13:39
juz czzuje ich smak...... koniecznie trzeba wypróbowac
sanielcia 26.10.2013 11:17
Wyglądają obłędnie
Paolcia 26.10.2013 10:47
smacznie wygląda :)
dwa pokoje z kuchnią 26.10.2013 10:11
właśnie pije kawę, poproszę sztukę ;)
Magula 26.10.2013 09:55
cudne, z pewnoscia pyszne
Krzysztof15 26.10.2013 09:45
pyszne bezy...
ana1 26.10.2013 09:32
wspaniale wyglądają
2milutka 26.10.2013 09:15
zdjęcie bardzo ładne;)
Joannasz3190 26.10.2013 09:06
Słodkości, pyszności :)
Gracer 26.10.2013 09:04
smaczności
Izabela9 26.10.2013 09:03
Ale pysznie wyglądają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak