Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi brokułowe z serem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuły 200 g
cebula 1 szt
biały ser 250 g
kasza manna 1 łyżka
masło 10 g
pieprz do smaku
sól do smaku
mąka 400 g
jajko 1 szt
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi brokułowe z serem

Pokroić brokuły na drobne kawałki, gotować w osolonej wodzie ok 2-3 min. Odcedzić i wystudzić. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na tłuszczu. Biały ser rozgnieść w misce dodają sól, pieprz, kaszę mannę i cebulkę. Wszystko dokładnie zamieszać. Na samym końcu dodać brokuły i delikatnie zamieszać. Z mąki, jajka, oleju i szklanki letniej wody zagnieść ciasto. Rozwałkować i wykrawać szklanką koła. Na każde z nich nakładać porcję farszu i zlepiać pierogi. Gotować w osolnej wodzie 3-4 min. po wypłynięciu na powierzchnię. Podawać zaraz po ugotowaniu albo obsmażyć je na masełku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 05.02.2013 14:41
pomysł super, już mi przypadł do gustu zwłaszcza te odsmażane... :)
Jastinka 19.10.2012 21:21
świetne
mela25 22.06.2012 08:13
rewelacja
Iwusia 20.04.2012 21:52
ale pysznie wyglądają, więc i smakować muszą wybornie
Justa32 20.10.2011 14:22
smaczne
edyta44 14.02.2011 22:30
racja
Margo1 20.12.2010 09:08
pierogi to są ze wszystkim dobre
Lidia11 11.09.2010 12:31
apetycznie wyglądają
pauluna
pauluna 23.08.2010 12:37
apetyczne
marzencia2007 12.08.2010 14:33
wygladaja smacznie ale jak dla mnie odpada nie lubie brokuł
plocia 12.08.2010 13:33
uwielbiam pierogi z serem
Monika193
Monika193 11.08.2010 11:13
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak