Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kacze udka pieczone w warzywach

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kaczki 6 sztuk
marchewka 3 sztuki
pietruszka 2 sztuki
por 1 sztuka
papryka 2 sztuki
masło 6 łyżeczek
sól, pieprz do smaku
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kacze udka pieczone w warzywach

Mięso myjemy nacieramy sola, pieprzem i majerankiem. Warzywa myjemy ,obieramy i płuczemy. Marchewkę, pietruszkę ścieramy na tartce. Pora kroimy w cienkie plasterki a paprykę w kostkę. Na dnie naczynia układamy warzywa, podlewamy szklanką wody. Układamy mięso , na każdym kawałku układamy łyżeczkę masła. Całość pieczemy 50-60 minut. Podajemy z ziemniakami posypane koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aga-25 26.10.2013 08:38
kaczuszka pycha miesko
Agnieszka-87-25 26.10.2013 08:24
lubię mięsa w warzywach
gosia561 25.10.2013 23:27
dobry przepis
Gracer 25.10.2013 22:57
smaczne jedzonko
Aleksandra/Olcia 25.10.2013 21:54
ale apetyczne danie
Renata9 25.10.2013 21:26
uwielbiam kaczkę w każdej postaci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak