Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różowy śledzik

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duże buraki ćwikłowe 2 szt.
majonez 2 łyżki
sól, pieprz
cukier
filety śledziowe 4 w oleju

Przepis i sposób przygotowania na: Różowy śledzik

Wykonanie:
Filety pokroić na kawałki, przełożyć do salaterki. Buraki ugotować, następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub pokroić w słupki. Połączyć składniki z majonezem i przyprawić do smaku. Dla zapracowanych polecam buraczki „wiórki” ze słoika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 25.10.2013 23:25
ciekawy sposób
2milutka 25.10.2013 21:20
fajny pomysł:)))
Jadwiga/Jaga85 25.10.2013 21:06
śliczny kolorek!
marinia 25.10.2013 20:50
ładniutki ten śledzik
Megg 25.10.2013 20:48
uwielbiam śledziki, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak