zapiekanka z kaszy gryczanej

zapiekanka z kaszy gryczanej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    2 szklanki
  • twaróg

    30 dkg
  • śmietana

    1 szklanka
  • żółty ser

    30 dkg
  • tłuszcz do formy

  • rozmaryn do dekoracji

  • boczek wędzony

    30 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kasze gotujemy na sypko w dużej ilości wody lekko osolonej.boczek kroimy w dużą kostkę i smażymy na suchej patelni na rumiano.twaróg dokładnie rozdrabniamy widelcem.żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego wkładamy połowę kaszy,posypujemy twarogiem i wytopionymi z boczku skwarkami.wykładamy resztę kaszy i polewamy wytopionym tłuszczem.wierzch zalewamy śmietana i posypujemy żółtym serem.pieczemy 40-50 min.w piekarniku do 160*c.dekorujemy rozmarynem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Goya

11.01.2012 16:44
mniam

agnieszka189

05.08.2010 12:49
ciekawe jak smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat