Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z kaszy gryczanej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza gryczana 2 szklanki
twaróg 30 dkg
śmietana 1 szklanka
żółty ser 30 dkg
tłuszcz do formy
rozmaryn do dekoracji
boczek wędzony 30 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z kaszy gryczanej

kasze gotujemy na sypko w dużej ilości wody lekko osolonej.boczek kroimy w dużą kostkę i smażymy na suchej patelni na rumiano.twaróg dokładnie rozdrabniamy widelcem.żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego wkładamy połowę kaszy,posypujemy twarogiem i wytopionymi z boczku skwarkami.wykładamy resztę kaszy i polewamy wytopionym tłuszczem.wierzch zalewamy śmietana i posypujemy żółtym serem.pieczemy 40-50 min.w piekarniku do 160*c.dekorujemy rozmarynem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 11.01.2012 16:44
mniam
agnieszka189 05.08.2010 12:49
ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak