Pierogi z borówkami

Pierogi z borówkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • woda letnia

  • borówki

    1/2 l
  • cukier

  • śmietanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki i wody zarobić lużne ciasto pierogowe. Rozwałkować , wycinać szklanką krążki. Nakładać po kilka borówek, dokładnie zlepić . W rondlu zagotować woe i na wrzątek wrzucać pierożki ostrożnie mieszając aby nie porozrywać . Po wypłynieciu na wierzch gotować jeszcze 2-3 minuty, wyjąć łyżką cedzakową. Można podać polane masełkiem i posypane cukrem , ja polewam śmietanką lekko ubitą z cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anemon

27.09.2013 18:14
Lubię takie cieniutkie ciasto na pierogach, że aż widać co jest w środku.

ankaryba

17.03.2013 00:35
uwielbiam :-)

IlonaAlbertos

04.01.2013 23:13
Wyglądają naprawdę wspaniale. Lubię takie owocowe pierogi. Sama bardzo często robię, ale z jagodami albo truskawkami :)

ben-ka

28.02.2012 08:28
nic innego mi nie pozostaje jak czekać na pyszne borówki.

Krzysztof18

21.10.2011 07:02
pychota

ewaa

10.09.2011 17:24
aż ślinka cieknie ...:)

Magdalena80

24.08.2011 23:30
pyszności

ben-ka

14.07.2011 09:44
Nie jadłam pierogów z takim nadzienie - muszą być pyszne! u mnie borówki w małym pojemniczku są po 8,50 - drogie:(

Tomasz17

20.04.2011 17:40
uwielbiam

barbara11561

31.03.2011 09:22
sama bym zjadła na śniadanko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat