Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto orzechowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt orzechowy:
jaja 6 szt
cukier puder 1 szkl
mąka 15 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Krem:
masło 250 g
budyń śmietankowy 2 szt
mleko 0,5 l
cukier drobny 5 łyżek
brzoskwinie w puszce
orzechy mielone 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowe

Biszkopt: ubijamy białka z cukrem pudrem, dodajemy żółtka, mąkę orzechy i proszek. Ciasto wlewamy do blachy i pieczemy 25 min w temp. 170. Po upieczeniu ciasto dzielimy na 2 części. Krem: gotujemy mleko i rozrabiamy budyń z cukrem. Gdy będzie zimny ucieramy masło i porcjami dodajemy budyń. Na koniec pokrojone brzoskwinie w kostkę mieszamy z kremem. Połowę kremu nakładamy na ciasto i przykrywamy ciastem. Resztę kremu nakładamy na wierzch .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 26.10.2013 07:24
fajne ciacho
AnielskaSlodycz 25.10.2013 18:46
świetny przepis :)
agnieszka214 25.10.2013 17:41
przepis bardzo fajny
Krzysztof15 25.10.2013 15:47
palce lizac
Joannasz3190 25.10.2013 15:45
Pyszności :)
Pyszota 25.10.2013 15:13
Super przepis na deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak