Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łazanki z kapusta i pieczarkami wg

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 1/2 kg
pieczarki 1/2 kg
kapusta kiszona 1/2 kg
sól
oliwa
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: łazanki z kapusta i pieczarkami wg

Cebulę pokroić i obsmażyć . Kapustę pokroić i ugotować. Odcedzić i dodać na patelnię z cebulą, wymieszać, doprawić i dusić na małym ogniu ok. 15 minut, mieszając co jakiś czas.Pieczarki pokroić w kostkę i podsmażyć aż będą miękkie. Pod koniec smażenia doprawić solą. Połączyć kapustę i pieczarki dusić jeszcze ok. 10 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz jarzynką. Makaron ugotować odcedzić i wymieszać z kapustą i pieczrkami. jeszcze chwile podsmażać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 06.07.2014 18:49
bardzo fajne łazanki :)
nutellla 25.10.2013 13:27
podoba mi się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak