Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podgrzybki w occie

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 10 % 2 szklanki
woda 8 szklanki
sól 2 łyżki
cukier 4 łyzki
cebula 3 sztuki
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 4 liście
ziele angielskie 1 łyżka
podgrzybki 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Podgrzybki w occie

Kroki postępowania

1
Przygotowanie zalewy. Do garnka wlewam ocet 10 %, wodę, dodaję cebule obraną i pokrojoną w piórka. Wrzucam sól, cukier, liście laurowe, ziele angielskie, gorczycę i gotuję około 2minuty od zagotowania.
Krok 1 - Podgrzybki w occie foto
2
Grzyby oczyszczone i umyte, zalewam gorącą marynatą i odstawiam na noc. Na drugi dzień przekładam do wyparzonych słoików, zakręcam i pasteryzuje.
Krok 2 - Podgrzybki w occie foto
3
Słoiki wstawiam do garnka z wodą na wysokości 3/4 słoika i gotuję około 5 minut.
Krok 3 - Podgrzybki w occie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 28.10.2013 08:43
super grzybki
aginaa 27.10.2013 12:07
uwielbiam takie grzybki
sasanka 25.10.2013 18:17
Ja też zamarynowałam grzybki :) jeden słoik został wczoraj komisyjnie otwarty i trzeba schować resztę bo zimy nie doczekają :)
jasiek 25.10.2013 12:54
smakowite przetwory
Janina 25.10.2013 11:30
Smaczniutkie te podgrzybki, ja nie mogę się najeść;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak