Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z soi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 3 szt
pieczarka 60 dag
marchewka 2 szt
jajko 3 szt
kasza manna 3 łyżki
oliwa 4 łyżki
majeranek 2 łyżki
pietruszka 1 szt
seler 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
soja 2 (ugotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z soi

Pokrojoną cebulę zrumienić na oliwie, dodać pieczarki i dusić ok 10 min. Marchew, pietruszkę i seler ugotować w osolonej wodzie. Pieczarki, soję i resztę warzyw zemleć w maszynce. Dodać żółtka, kaszę mannę, przyprawy oraz ubitą pianę z białek. Wyłożyć do wąskiej foremki wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułka tartą. Piec w temp. 200 stopni przez 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 30.01.2013 09:42
lubię
Katarzyna59 08.08.2012 19:40
smaczny
Motorek 25.06.2012 10:36
super
Iwona51
Iwona51 27.01.2011 10:12
pycha
pauluna
pauluna 23.08.2010 12:36
no ciekawy przepis
marzencia2007 12.08.2010 14:32
hm.... musi miec ciekawy smak :)
plocia 12.08.2010 13:32
chyba wypróbuję, to coś innego
Monika193
Monika193 11.08.2010 11:14
napewno smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak