Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z pomidorami

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 75 dag
cebula 2 szt
sól do smaku
papryka szt
olej 2 łyżki
pomidory 2 szt
ser żółty 10 dag
bazylia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z pomidorami

Fasolkę opłukać, odkroić końce obrać z włókien.ugotować w osolonej wodzie poroić na kilkucentrymetrowe kawałki.Cebulę i papryklę pokroić w kostkę i podusić na olejunie rumieniąc dodać sparzone pomidory i dusić razem 5 minDodać fasolkę i bazylię posolić wymieszać.Włożyć do wysmarowanego naczynia , nawierzch ułożyć plasterki sera.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec pod przykryciem ok 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.05.2011 11:27
Super.
misia53 04.11.2010 13:23
Wszystko do siebie pasuje , super!
Joanna117
Joanna117 21.09.2010 17:55
W tej postaci jeszcze nie jadłam, ale zapowiada sie smakowicie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak