Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z kapustą i grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
jajko 1 szt
olej 2 łyżki
sól
kapusta kiszona 2 kg
grzyby suszone 150 g
cebula 2 szt
olej do smażenia
sól
pieprz
woda 0,5 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z kapustą i grzybami

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną ugotować.Grzybki też ugotować.Odlać wszystko po ugotowaniu na durszlak i wystudzić.Wystudzoną kapustę i grzyby odcisnąć i przemielić w maszynce do mięsa.Cebule obrać ,pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju,a następnie dodać do kapusty.Farsz doprawić solą i pieprzem wymieszać i przygotowac sobie kulki z farszu
Krok 1 - pierogi z kapustą i grzybami foto
2
Z maki ,jajka,wody,oleju i soli zagnieść delikatne elastyczne ciasto
Krok 2 - pierogi z kapustą i grzybami foto
3
Ciasto po jakiś 15 minutach rozwałkować i szklanka wycinać krążki z ciasta
Krok 3 - pierogi z kapustą i grzybami foto
4
na krążek ciasta nakładamy farsz i zlepiamy pierożki
Krok 4 - pierogi z kapustą i grzybami foto
5
Pierogi ugotować w osolonej wodzie .Podać z podsmażona cebulką
Krok 5 - pierogi z kapustą i grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 13.11.2013 15:18
mniam pychota
kriko 24.10.2013 19:13
chyba jedne z najlepszych pierogów
Wiesława1 24.10.2013 19:00
bardzo lubię pierogi z kapustą
wirtualnykucharz 24.10.2013 18:57
moje ulubione!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak