Przepis i sposób przygotowania na: Bazyliowe naleśniki z pomidorem
Mleko przelewamy do miski. Dokładamy do niego listki bazylii i miksujemy. Gdy bazylia jest już dobrze rozdrobniona dokładamy pozostałe składniki ciasta. Miksujemy dokładnie. Z gotowego smażymy naleśniki wylewając porcje ciasta na rozgrzaną patelnię. Naleśniki smażymy z obu stron.
DODATKOWO:
Cebule kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Między czasie pomidory kroimy w kostkę. Gotowe dokładamy do cebuli. Razem smażymy do momentu jak pomidory zmiękną. Doprawiamy do smaku. Dokładamy ser. Mieszamy dokładnie do jego roztopienia.
Ciepłymi pomidorami przekładamy naleśniki. Podajemy polane pokrojonym i przysmażonym boczkiem.
To oryginalny sposób na przygotowanie szybkiego, prostego i smacznego dania z patelni.