Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti carbonara

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron grube wstążki
boczek wędzony
cebula 1
czosnek 1 ząbek
jajko 1
śmietana 30%
oregano
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
parmezan

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti carbonara

Boczek kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni aż wytopi się tłuszczyk, dodajemy posiekaną w kostkę cebulkę i czosnek, w tym czasie gotujemy makaron al dente. Do miseczki wbijamy jajko, wlewamy śmietanę i starty ser - dodajemy sól i pieprz, mieszamy. Do naszego boczku wrzucamy ugotowany makaron i zalewamy to naszym "sosem" szybko mieszamy, doprawiamy do smaku, dekorujemy listkami oregano.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 20.02.2014 13:01
pyszne danie zarówno ze spaghetti jak i z innym makaronem:)
votus 28.10.2013 19:54
bardzo fajny przepis :)
idealme 24.10.2013 17:32
danie nazwałam standardowo, ale moja rodzina woli grube wstęgi, ale jak ktoś jest złośliwy..
SmacznaPyza 24.10.2013 17:29
no to w końcu spaghetti czy wstążki ? bo to nie to samo...
Jolie 24.10.2013 16:06
super na szybki obiad, gdy czasu mało, a głód duży :D
Konczi 24.10.2013 15:07
cóz można napisać - pycha !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak