Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka pieczone z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 szt
pieczarki 8 szt
czosnek 2 ząbki
oliwa 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
tymianek 0,5 łyżeczki
miód 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Udka pieczone z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem,
Krok 1 - Udka pieczone z pieczarkami foto
2
majerankiem, tymiankiem, miodem, solą i pieprzem.
Krok 2 - Udka pieczone z pieczarkami foto
3
Umyte udka natrzeć tą marynatą i wstawić na min godzinę do lodówki.
Krok 3 - Udka pieczone z pieczarkami foto
4
Po tym czasie mięso przełożyć do rękawa do pieczenia i dodać obrane i pokrojone na połówki lub ćwiartki pieczarki.
Krok 4 - Udka pieczone z pieczarkami foto
5
Zamknąć rękaw i piec ok 40 minut w 180 stopniach.
Krok 5 - Udka pieczone z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 24.10.2013 12:01
Lubię połączenie drobiu z grzybami.
fotoviderek 24.10.2013 07:30
Pyszne mięsko :)
marcia7 23.10.2013 23:35
lubię to połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak