Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

comber z królika podany na pirre z selera,polany złocistym sosem szalotkowo-bekonowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler 0.8 kg
cebulka szalotkowa 0.2 kg
czosnek 50 gram
mleko 3,2% 0.5 litr
masło 0,2 kg
sól 10 gram
pieprz 15 gram
śmietana 30% 0.5 litr
boczek wędzony 0.3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: comber z królika podany na pirre z selera,polany złocistym sosem szalotkowo-bekonowym

Mięso z królika oprawiamy i szykujemy z niego 2małe ładne porcje,rozklepujemy delikatnie młotkiem nacieramy sola,pieprzem i czosnkiem.Zawijamy w kształt roladki i otulamy plastrami cienkiego boczku,spinamy z obu stron wykałaczkami i smażymy na małym ogniu z dodatkiem odrobiny masła.Cebulkę przesmażamy z bekonem (boczek może być),doprawiamy sola i pieprzem,zalewamy śmietaną i redukujemy.Piure-seler obieramy kroimy na mała kostkę zalewany mlekiem i gotujemy aż uzyskamy papkę z selera.Miksujemy mleko z selerem dodajemy masło,przyprawiamy solą i piure mamy gotowe.Na talerzu układamy na samym środeczku nasz comber polewamy go sosem szalotko-wo-bekonowym,a z boku talerza szykujemy rozetki z naszego piure. Danie gotowe życzę smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak