Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk po argentyńsku.

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 5 łodyga
fenkuł 1 szt
wino czerwone wytrawne 1 szklanka
cynamon Prymat 1 łyżeczka
imbir starty 1 łyżeczka
sól, pieprz
miód 1 łyżeczka
olej 3 łyżki
winogrona czerwone 30 dag
indyk 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk po argentyńsku.

Kroki postępowania

1
Mięso skropić obficie winem i obłożyć pokrojonymi warzywami.Wstawić do lodówki przynajmniej na 3 godz,a najlepiej przygotować na noc i po pracy mamy dalszy ciąg...
Krok 1 - Indyk po argentyńsku. foto
2
Osuszone mięso należy zrumienić z każdej strony na oleju ,posolić i dusić razem z warzywami z zaprawy ,podlewając winem i w miarę potrzeby wodą.
Krok 2 - Indyk po argentyńsku. foto
3
Kiedy mięso będzie miękkie ,warzywa zmiksować ,wsypać winogrona ,zagotować ,dodać miód i ewentualnie doprawić do swojego smaku .
Podawać z ryżem na sypko ,na zimno lub na gorąco.Jest to ciekawe smakowo danie na niedzielny jak i codzienny obiad.
Krok 3 - Indyk po argentyńsku. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabi44 24.10.2013 22:49
Nie pogardzę takim daniem .Lubię dania z winogronami ,dodają lekkości ,świeżości.
aisoglam 24.10.2013 10:07
Świetnie wygląda :)
2milutka 24.10.2013 08:11
wyborne danie
msmariusz 23.10.2013 23:54
po argentyńsku , wspaniale
msmariusz 23.10.2013 23:54
indyk wspaniale się prezentuje
Adamorek 23.10.2013 23:07
dobra kuchnia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak