Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremówka na słonych krakersach

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 l
cukier kryształ 3/4 szkl
cukier wanilinowy 1 op
margaryna 250 g
mąka pszenna 1 szkl
mąka ziemniaczana 1 łyżka
budyń śmietankowy 1 op
jaja 1 szt
cukier puder 1 łyżka
kiwi 2 szt
krakersy 1 duża paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kremówka na słonych krakersach

Z 1 l mleka odlewamy 1,5 szklanki i dodajemy mąkę pszenną, ziemniaczaną, jajo i budyń. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Resztę mleka zagotowujemy z cukrami.
Do gotującego się mleka wlewamy roztrzepane jajo z mąkami. Stale mieszając gotujemy budyń. Do gorącej masy dodajemy kostkę margaryny i mieszamy, aż się rozpuści i połączy. Gdy przestygnie miksujemy ok 1 min. Krakersy układamy na desce i wykładamy na nie wystudzoną masę.
Przykrywamy warstwą krakersów. Posypujemy cukrem pudrem. Dekorujemy bitą śmietaną i pokrojonym kiwi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 24.10.2013 15:03
wspaniały, szybki deser
Ania84 24.10.2013 14:09
Jak potrzeba na juz to szybko mozna przyrzadzic :-)
Ania321 23.10.2013 23:55
ale bym sobie zjadła :)
edi 23.10.2013 22:33
wygląda bosko
jasiek 23.10.2013 22:19
lubię to zestawienie smaków
Jadwiga/Jaga85 23.10.2013 22:08
Pysznie tu!
Sylwia26 23.10.2013 21:57
apetycznie wygląda
Barbara777 23.10.2013 21:39
rewelka zjadłabym
beatkaa153 23.10.2013 21:29
smaaaacznie
Michał2 23.10.2013 21:12
jak dla mnie rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak