Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szwabski przysmak

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5 szt
pomidorki koktajlowe 10 szt
pietruszka zielona 2 łyżki
cebula 1 szt
tłuszcz do smażenia 1 łyżka
sól do smaku
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
pierogi 400 z warzywnym farszem

Przepis i sposób przygotowania na: Szwabski przysmak

Pierożki rozpakowujemy i kroimy w plastry. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i przysmażamy pierożki z obu stron. Cebulę obieramy, kroimy w cienkie piórka i dodajemy do pierożków. Smażymy, aż cebula zmięknie. Jajka wbijamy do miseczki i rozkłócamy widelcem. Dodajemy natkę sól, pieprz i gałkę do smaku. Mieszamy i zalewamy pierożki na patelni. Smażymy, aż jajka się zetną. Pomidorki myjemy, kroimy w plasterki i dodajemy na patelnię. Przekładamy na talerz i dekorujemy zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misiek123 26.11.2013 12:34
ciekawe!!!
Ania84 23.10.2013 17:56
pierożki można samemu zrobić: przygotować ciasto na pierogi,rozwałkować, posmarować pastą warzywną (np.brokuł, marchewka, cebulka, ser żółty)zwinąć w roladę, pociąć na kawałki i ugotować w osolonej wodzie na półmiękko :) w wersji na "JUŻ" dobrze jednak kupić gotowe i pyszna kolacja gotowa w kilka minut!
2milutka 23.10.2013 16:45
prosto i smacznie
Lis 23.10.2013 15:16
Pyszny taki przysmak:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak