Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty i syropu pomarańczowego do słoików

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
marchew 4 duże sztuki
cebula 1 kg
syrop pomarańczowy 1 literatka
sól 3 łyżki
cukier 1 szklanka
ocet 1 szklanka
woda 5 szklanek
Liść laurowy suszony Prymat 4 listki
Ziele angielskie całe Prymat 6 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty i syropu pomarańczowego do słoików

Kapustę drobno poszatkować.Cebulę i marchewkę obrać.Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach a cebulę pokroić w plasterki.Wszystko wymieszać i nasolić.Odstawić na 2-3 godz.
Z pozostałych składników zagotować zalewę,syrop dodajemy na końcu gotowania.Na gotującą zalewę wrzucamy warzywa i gotujemy 2 minuty mieszając.
Przekładamy do umytych i osuszonych słoików.Zakręcamy i pasteryzujemy około 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 23.10.2013 08:02
ciekawe połączenie smaków
Monika58 23.10.2013 02:01
ciekawe połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak