Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa meksykańska

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 0,5 kg
cebula biała 2 sztuka
koncentrat pomidorowy 1 mały słoik
Kukurydza z Puszki 1 puszka
czosnek 3 ząbki
Majeranek suszony Prymat 2 duże łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
kostka rosołowa 1 sztuka
fasola czerwona z puszki 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa meksykańska

Z cebuli usunąć łuski, odciąć piętkę, wypłukać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łusek, odkroić piętkę. Cebulę razem z mięsem podsmażyć. Zagotować 1 litr wody, dodać kostkę rosołową oraz podsmażone mięso z cebulą, gotować 30 minut. Kukurydzę i fasolę osączyć z zalewy. Dodać kukurydzę, fasolę i majeranek, dolać wody żeby wszystko było przykryte, tak gotować 20 minut. Przyprawić wyduszonym czosnkiem, koncentratem pomidorowym, ziołami prowansalskimi, pieprzem, solą do smaku, gotować jeszcze ok. 30 minut. Często mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 19.11.2014 16:15
fajna zupka
Stenka 02.02.2014 08:02
ciekawy przepis
berys18 29.01.2014 07:31
świetny pomysł, wykorzystam:)
Bernadeta 27.01.2014 13:05
pyszna zupka
Bernadeta1 01.01.2014 00:59
na pewno smaczna zupka
Laila2786 13.12.2013 17:36
super zupka,uwielbiam takie smaki
Róża1 29.11.2013 22:26
pyszna zupa !
JOANNA16 19.11.2013 08:48
mmmm pyszna zupka
fotoviderek 23.10.2013 20:17
Super zupa :)
Magula 23.10.2013 08:10
hmmm pod ta warstwa przypraw zupełnie nic nie widać, co kryje sie w środku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak