Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia panierowana w sezamie

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2-3 szt
mąka 6 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
sezam 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
cukinia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia panierowana w sezamie

Cukinię obrać i pokroić na 1-1,5 cm plastry, opruszyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące, rozczepanym jajku oraz w sezamie pomieszanym z bułką tartą. Smażyć na oleju. Dobrze smakuje zapieczona z żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 13.08.2015 16:35
FAJNY PRZEPIS.
Iwusia 27.07.2012 22:23
super smaczny pomysł :)
zuzanna_z 29.06.2012 12:34
muszą być smaczne
Robert10 20.06.2011 09:58
ja też i napewno wykorzystam ten przepis
ElizaT 04.03.2011 12:44
uwielbiam cukinię pod każdą postacią !
Iwona51
Iwona51 27.01.2011 10:09
apetycznie wygląda
Margo1 17.12.2010 08:51
fajnie wyglądają
pauluna
pauluna 23.08.2010 12:36
smakowicie wyglada
marzencia2007 12.08.2010 14:31
faktycznie wyglada ladnie :) za cukinia nie przepadam ale chciała bym skosztowac :)
plocia 12.08.2010 13:30
supper wygląda
Monika193
Monika193 11.08.2010 11:15
polecam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak