Cukinia panierowana w sezamie

Cukinia panierowana w sezamie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2-3 szt
  • mąka

    6 łyżek
  • bułka tarta

    0,5 szklanki
  • sezam

    1 szklanka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • cukinia

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię obrać i pokroić na 1-1,5 cm plastry, opruszyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące, rozczepanym jajku oraz w sezamie pomieszanym z bułką tartą. Smażyć na oleju. Dobrze smakuje zapieczona z żółtym serem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika-twin

13.08.2015 16:35
FAJNY PRZEPIS.

Iwusia

27.07.2012 22:23
super smaczny pomysł :)

zuzanna_z

29.06.2012 12:34
muszą być smaczne

Robert10

20.06.2011 09:58
ja też i napewno wykorzystam ten przepis

ElizaT

04.03.2011 12:44
uwielbiam cukinię pod każdą postacią !

Iwona51

27.01.2011 10:09
apetycznie wygląda

Margo1

17.12.2010 08:51
fajnie wyglądają

pauluna

23.08.2010 12:36
smakowicie wyglada

marzencia2007

12.08.2010 14:31
faktycznie wyglada ladnie :) za cukinia nie przepadam ale chciała bym skosztowac :)

plocia

12.08.2010 13:30
supper wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat