Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klasztorna zupa – krem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek świeży 2 szt
sałata 1 główka
cebula 1 szt.
masło 1 łyżka
bulion 2 litry
ziemniak 2 szt
żółtko jajek 2 szt.
śmietana 1/2 szklanki
sól, pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Klasztorna zupa – krem

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Cebulę i ogórki obrać i posiekać razem z sałatą.
Krok 1 - Klasztorna zupa – krem foto
2
W garnku rozgrzać masło poddusić cebulę, ogórki, sałatę i drobno pokrojone ziemniaki. Zalać bulionem w razie potrzeby doprawić i gotować około ½ godziny, następnie zmiksować.
Krok 2 - Klasztorna zupa – krem foto
3
Śmietanę utrzeć z żółtkami, rozprowadzić po zupie, posypać natką pietruszki.
Krok 3 - Klasztorna zupa – krem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sasanka 22.10.2013 20:14
Bardzo lubię takie kremy, szczególnie na jesień :) sycące i pyszne
teresa18 22.10.2013 20:04
to ci dopiero zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak