Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe serduszka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada 12 dkg
cukier kryształ 12 dkg
migdały 18 dkg
białko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe serduszka

Startą czekoladę, cukier i zmielone migdały wysypać na stolnicę. Wszystkie sypkie składniki należy zagnieść z białkiem. Gdyby ciasto nie chciało się zagnieść, należy stopniowo dodawać kolejne białko.
Ciasto rozwałkować podsypując cukrem. W przepisie nie używamy mąki w ogóle!
Foremkami w kształcie serduszek wykrawać ciasteczka. Na blaszkę wysmarowaną margaryną wykładać je i piec w temperaturze do 150 stopni, wkładając blaszkę do nie nagrzanego piekarnika.
Po upieczeniu można udekorować kolorowym lukrem lub posypać kolorowym cukrowym maczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak