Gołąbki we włoskiej kapuście

Gołąbki we włoskiej kapuście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    1 szt
  • ryż

    2 szkl
  • mięso mielone

    60 dkg
  • jajka

    2 szt
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżeczki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

  • Na sos:

  • cebula

    pół
  • koncentrat pomidorowy

    mały słoiczek
  • śmietana

    3/4 szklanki
  • mąka

    1 łyżka
  • warzywa suszone

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować w 4 szkl wody i odstawić na pół godziny pod przykryciem. Po upywie tego czasu wystudzić. Składniki dobrze wymieszać
Nadziewać liście i układać w naczyniu żaroodpornym..
podlać olejem ok 3 łyżki i ok pół szklanki wody przykryć, wstawić do piekarnika i dusić w temp ok 150-170°C ok 1 godzinę
Przygotować sos: cebulę podsmażyć, podlać 1 szklanką wody, dodać warzywa i koncentrat zagotować, pogotować ok 4-5 min. śmietanę rozrobić z mąką wlać do sosu i dobrze wymieszać ... przyprawić do smaku

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

olkaaa

14.11.2013 17:52
uwielbiam gołąbki

malaczarna23

06.11.2013 21:30
pyszniutkie:) uwielbiam

artur7

13.08.2013 20:01
lubie taki u mamy

Klausia

20.07.2013 13:08
mogłabym jeść bez końca :)

IZABELA29

05.07.2013 18:47
świetnie podane takie apetyczne

Dorian

16.05.2013 20:13
pysznie wyglada

mela25

30.04.2013 09:55
uwielbiam takie

Stenka

02.03.2013 19:21
apetycznie wygląda

Małgorzata106

13.10.2011 20:34
rewelacja

ZEWA

10.04.2011 09:39
jakie one apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat