Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszka ziemniaczana - pyszny

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
mąka 40 g
cebula 3 szt
jelito wieprzowe 40 cm 3 szt
słonina 100 g
Sól, pieprz, majeranek
smalec (do pieczenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszka ziemniaczana - pyszny

Jelita napełnia się luźno farszem z ziemniaków połączonych ze skwareczkami i cebulką, nakłuwa, a następnie całość zapieka się w piecu lub kuchence ok 2 godzin.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zofia12 16.08.2010 13:42
Najlepsza jest odgrzewana, pokrojona w talarki!!!
Zofia12 31.07.2010 13:19
jak moja mama robi kiszkę, to znak ze ważni goście będą:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak