Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielonka ze słoika

4.0
(29)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
czosnek 4-5 ząbków
majeranek 1 łyżka
sól 2 łyżeczki
woda 3/4 szkl.
boczek 1/2 surowy bez kości
Pieprz czarny mielony Prymat 1i1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielonka ze słoika

Mięso zmielić i przełożyć do miseczki. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do mięsa. Dodać sól, pieprz , majeranek i wyrobić, najlepiej dłońmi mięso po trochu dodając wodę. Przełożyć do wyparzonych słoiczków na 3/4 wysokości. Słoiki gotować we wodzie około 1,5 godz. Wyjąć, przestudzić i włożyć do lodówki. Po 2 godz. kiełbaska jest gotowa do jedzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 22.10.2013 12:10
Bardzo lubię takie mięso kiełbasiane ze słoika;)
sara1 22.10.2013 09:46
chętnie by się zjadło
dodi 22.10.2013 09:45
trafia do ulubionych
msmors 22.10.2013 09:26
dawno takiej nie jałam
Mysiunia 22.10.2013 09:16
u mnie też się taka konserwa robiła w ubiegłą środę - jest pyszna :) ja jednak ją pasteryzuję 2 razy - dłużej można przechowywać. Po pierwszym gotowaniu studze słoiki, odkręcam, ponownie dolewam wody i znów pasteryzuje.
Magula 21.10.2013 22:42
Kiedyś moja babcia takie robiła i pamiętam że były pyszne
Barbara777 21.10.2013 22:36
na pewno zrobię
alaaa 21.10.2013 21:55
pyszne mięsko
babajaga1969 21.10.2013 21:42
nie robię takiej, ale wiem, że jest pyszna
Izabela9 21.10.2013 21:36
Robię bardzo podobnie, pyszna.
Cranberry 21.10.2013 21:31
Pychota! Smaki dzieciństwa :)
gosia1988 21.10.2013 20:49
lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak