Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po bretonsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 250 gram
cebula biała 2-3 sztuki
marchewka 1 sztuka
koncentrat pomidorowy kilka lyzek
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat 1 opakowanie
parówki 3-5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po bretonsku

Fasole namaczamy na noc.Nastepnego dnia odlewamy wode i pluczemy.Zalewamy woda i gotujemy do miekkosci.Cebule siekamy,marchewke drobno kroimy i parowki,kielbase.Podsmazamy na patelni.Wkladamy do fasoli,dodajemy przyprawe do smaku i koncentrat pomidorowy.Zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 18.12.2011 15:05
robię bo lubię
Margo1 06.08.2010 15:54
Lubię
zoha1234567890
zoha1234567890 03.08.2010 21:59
pyszne.
Matik 01.08.2010 23:17
pycha
loren83
loren83 01.08.2010 19:56
Niedawno robiłam i lubię
Monika193
Monika193 31.07.2010 11:43
bardzo lubię fasolkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak