Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
margaryna 1 kostka
cukier puder 1 1/3 szkl
jaja 5 szt
cytryna
proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
bakalie 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Keks

Kroki postępowania

1
Bakalie oprószamy dwiema łyżkami mąki i dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Keks foto
2
Miękko margarynę miksujemy z cukrem. Dodajemy jajka, dwie łyżki soku wyciśniętego z cytryny oraz startą skórkę z cytryny. Następnie dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Keks foto
3
Do ciasta dodajemy bakalie i dokładnie mieszamy. Ciasto wykładamy do wąskiej formy.
Krok 3 - Keks foto
4
Pieczemy ok godzinę w 170 stopniach. Smacznego!
Krok 4 - Keks foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 21.11.2013 10:08
już dawno nie jadłam
Bernadeta1 06.11.2013 10:47
pyszny, takie świąteczne ciasto
pierniczkowo 29.10.2013 10:00
bardzo lubię :)
caralajna 25.10.2013 08:32
lubię to ciasto
Alex_M 22.10.2013 11:12
fajne ciacho!
adelajda 21.10.2013 12:33
lubię to ciasto !!
ONY_za_kare 21.10.2013 10:27
super keksik!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak