Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z dodatkiem octu i wody

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10
mąki 2,1/3 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 1 szkl
ocet 2 łyżeczki
woda 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z dodatkiem octu i wody

Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka mieszamy z wodą. Białka ubijamy na sztywno. Dalej ubijając dodajemy po troszku cukru. Następnie stopniowo dodajemy żółtka wymieszane z wodą. Pod koniec ubijania wsypujemy po troszku mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia a na koniec po łyżeczce octu. Ubity biszkopt wlewamy na wysmarowaną blaszkę. Pieczemy w nagrzanym piekarniku o temp. 170 stopni ok. 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 13.02.2014 14:03
muszę wypróbować ten przepis
adelajda 15.12.2013 09:13
ciekawy biszkopt :)
Katarzyna59 20.11.2013 10:19
też piekę podobnie biszkopt, super
mirosława4 15.11.2013 15:11
z octem jeszcze nie piekłam muszę wypróbować
sasanka 20.10.2013 22:43
Ciekawy przepis, biszkoptu z dodatkiem octu jeszcze nie piekłam ale po zdjęciach widać, ze też ładnie wyrasta :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak