Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby w kieszonce

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
cebula biała 1/2 szt
sól do samku
pieprz mielony do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku
olej do smażenia
jaja 1 szt
Panierka: 1 szkl
gałka muszkatołowa do smaku
grzyby leśne 20 świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby w kieszonce

Kroki postępowania

1
Grzyby oczyszczamy i drobno kroimy a następnie podsmażamy na suchej patelni aż woda odparuje, dodajemy olej i cebulę pokrojoną w drobną kostkę , doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz gałką.
Krok 1 - Grzyby w kieszonce foto
2
Mięso kroimy na cztery kawałki i rozbijamy, przyprawiamy przyprawą uniwersalną na środku układamy farsz i składamy na pół.
Krok 2 - Grzyby w kieszonce foto
3
Powstałe kieszonki panierujemy w jajku i panierce, a następnie smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Grzyby w kieszonce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 21.10.2013 10:26
Musi być bardzo smaczne.
ana1 21.10.2013 09:34
wyglądają przepysznie
Christopher 20.10.2013 23:34
Podobają mi się takie zestawienia i lubię robić kieszonki .
Megg 20.10.2013 23:07
przepysznie
Małgorzata9 20.10.2013 22:21
smaczne danie
V_kuchareczka 20.10.2013 22:07
ciekawy przepis
iwi 20.10.2013 21:08
To napewno jest przepyszne
Konczi 20.10.2013 21:07
to musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak