Biszkoptowe z kremem i owocami

Biszkoptowe z kremem i owocami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • jajek

    7
  • mąki

    2 szkl
  • cukru

    1,5 szkl
  • proszku do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier waniliowy

  • Krem:

  • jagurtu naturalngo

    400 g
  • jednakowe galaretki

    2
  • olej

    7 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka wbijamy do miski i dokładnie ubijamy z 1,5 szkl cukru i cukrem waniliowym. Stopniowo wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. W trakcie ubijania dodajemy olej. Gdy ciasto będzie jednolite, wylewamy je na blachę i pieczemy ok 40 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st C. Po upieczeniu studzimy i przekrawamy w poprzek na pół.
Galaretki rozpuszczamy w pół litra wrzątku. Gdy zaczną tężeć, miksujemy z jogurtem i mieszamy z pokrojonymi owocami. Biszkopt odrazu przekładamy kremem (masa bardzo szybko tężeje) Wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magda60

13.06.2011 23:23
pycha

Klaudia007

02.09.2010 15:03
musi być pyszne

Beata77

06.08.2010 09:42
robiłam pyszne:)

Boguśka1

06.08.2010 09:41
super ciacho:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat