Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia z warzywnym farszem

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 4 szt
pieczarki 30 dag
cebula 2 szt
papryka czerwona 1 szt
ser feta 1/2 op
żółty ser 10 dag
oliwki czarne 8 szt
sól
pieprz
oregano
oliwa 2 łyżki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia z warzywnym farszem

Cukinie myjemy, przekrawamy wzdłuż i wydrążamy miąższ. Blanszujemy ok 5 min w osolonym wrzątku. Miąższ z cukinii kroimy w kostkę i smażymy na oliwie. Cebule obieramy, drobno siekamy i podsmażamy. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry i łączymy z cebulą.
Smażymy razem, aż odparują. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną w paski paprykę. Smażymy kilka minut. Farsz pieczarkowy mieszamy z miąższem cukinii. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano.
Napełniamy cukinie farszem i układamy na posmarowanej olejem blasze.
Zapiekamy ok 15 min w 180 st. Posypujemy startym serem i zapiekamy jeszcze 5 min. Ozdabiamy oliwkami i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 30.10.2013 09:03
pychotka mniam;-)
Ania84 20.10.2013 18:52
kolorowe, smaczne i zdrowe:)
alaaa 20.10.2013 18:39
fajne kolorowe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak