Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej rzodkwi

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała rzodkiew 1 szt
jabłko 1
pomarańcza 1
sól
pieprz
ocet jabłkowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej rzodkwi

Rzodkiew i kwaśne jabłko ze skórką ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pomarańczę filetujemy. Z resztki pomarańczy wyciskamy sok i zalewamy nim starte warzywa. Doprawiamy je solą, pieprzem i octem. Dobrze mieszamy i wykładamy ozdobnie fileciki z pomarańczy. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 13.01.2014 20:35
smaczna surówka
w mojej kuchni 20.10.2013 16:52
bardzo lubię białą rzodkiew i spróbuję tej wersji

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak