Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słodka śmietana 1/2 szklanki
mąka 1-2 łyzki
sól, pieprz
olej do smażenia
grzyby leśne 30-40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy

Grzyby obsmażyć na odrobinie oleju, podlać szklanka wody i udusic do miekkości. Wystudzić, zmiksowac blenderem na jednolitą masę. Dodać make rozprowadzona odrobina wody, przyprawić do smaku sola, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Gdyby sos był zbyt gesty dodac troche wody. Całość zagotować czesto mieszając, wlać smietanę,wymieszać i podgrzać. Podawac do mięsa lub innych potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 19.04.2012 08:51
gdzie ten anemon mieszka,że nie ma grzybków :]
ben-ka 19.04.2012 08:51
gdzie ten anemon mieszka,że nie ma grzybków :]
IZABELA29 19.04.2012 08:34
ja lubie grzybki z lasu i gdy mam trochę czasu to choc troszkę nazbieram na sosik
anemon 23.08.2011 07:57
Sos z leśnych grzybów, w moim przypadku to tylko marzenie, niespełnione marzenie. W mojej okolicy grzybów jak na lekarstwo.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak