Sos grzybowy

Sos grzybowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słodka śmietana

    1/2 szklanki
  • mąka

    1-2 łyzki
  • sól, pieprz

  • olej do smażenia

  • grzyby leśne

    30-40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby obsmażyć na odrobinie oleju, podlać szklanka wody i udusic do miekkości. Wystudzić, zmiksowac blenderem na jednolitą masę. Dodać make rozprowadzona odrobina wody, przyprawić do smaku sola, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Gdyby sos był zbyt gesty dodac troche wody. Całość zagotować czesto mieszając, wlać smietanę,wymieszać i podgrzać. Podawac do mięsa lub innych potraw.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

19.04.2012 08:51
gdzie ten anemon mieszka,że nie ma grzybków <mtśli> :]

ben-ka

19.04.2012 08:51
gdzie ten anemon mieszka,że nie ma grzybków <mtśli> :]

IZABELA29

19.04.2012 08:34
ja lubie grzybki z lasu i gdy mam trochę czasu to choc troszkę nazbieram na sosik

anemon

23.08.2011 07:57
Sos z leśnych grzybów, w moim przypadku to tylko marzenie, niespełnione marzenie. W mojej okolicy grzybów jak na lekarstwo.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat