Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z jajami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 3 szt
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z jajami

Kroki postępowania

1
Karkówke umyć, przekroić w pół aby był jeden długi kawałek mięsa, następnie przyprawić solą, pieprzem czarnym mielonym Prymat, papryką słodką mieloną Prymat, ziołami prowansalskimi Prymat i oregano Prymat, i dodać czosnek.
Krok 1 - Karkówka z jajami foto
2
Jaja ugotowane na twardo zawinąc w karkówkę i związać nitką tak jak roladę.
Krok 2 - Karkówka z jajami foto
3
Następnie przyprawić tymi samymi przyprawami i włożyć do rękawa, piec w piekarniku na 180 stopni przez około półtorej godziny.
Krok 3 - Karkówka z jajami foto
4
Tak wygląda karkówka po upieczeniu, życzę smacznego.
Krok 4 - Karkówka z jajami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 23.11.2013 12:35
ciekawe :) chciałabym zobaczyć w środku :)
Bernadeta1 02.11.2013 18:45
na pewno smaczne mięsko
Jusiaa 26.10.2013 16:33
Jadłam, pycha jest :)
MagdaXXX 23.10.2013 18:37
niezły pomysł
SmacznaPyza 20.10.2013 14:00
szkoda, że nie ma zdjęcia przekrojonej pieczeni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak