Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

włoskie risotto z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż do risotto 400 g.
bulion 1 litr.
cebula 1 szt.
białe wino 1 kieliszek
parmezan starty 1 op.
zielony groszek 1 op.
olej 2 łyzki
marchew 1 op.
por 1 op.
seler 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: włoskie risotto z warzywami

W rondelku zeszklić cebulę. Dodać ryż i podlać bulionem. Dolać też wino. Gotować aż wyparuje. W trakcie gotowania dać warzywa.Cały czas mieszać. Doprawić do smaku i na końcu posypać parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łucja1 15.02.2011 16:44
smaczne
Łucja1 15.02.2011 16:44
smaczne
tulipan
tulipan 27.08.2010 12:35
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak