włoskie risotto z warzywami

włoskie risotto z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż do risotta

    400 g.
  • bulion

    1 litr.
  • cebula

    1 szt.
  • białe wino

    1 kieliszek
  • parmezan starty

    1 op.
  • zielony groszek

    1 op.
  • olej

    2 łyzki
  • marchew

    1 op.
  • por

    1 op.
  • seler

    1 op.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondelku zeszklić cebulę. Dodać ryż i podlać bulionem. Dolać też wino. Gotować aż wyparuje. W trakcie gotowania dać warzywa.Cały czas mieszać. Doprawić do smaku i na końcu posypać parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Łucja1

15.02.2011 16:44
smaczne

Łucja1

15.02.2011 16:44
smaczne

tulipan

27.08.2010 12:35
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat