Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z łososia wędzonego z jajkiem i serkiem czosnkowym

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
serek czosnkowy 4 łyżeczki
majonez 1,5 łyżeczki
szczypior z cebuli dymki 1 łodyga
łosoś wędzony 150 g
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z łososia wędzonego z jajkiem i serkiem czosnkowym

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek. Tak przygotowane jajka wraz z łososiem wędzonym, serkiem czosnkowym i majonezem mocno siekamy w rozdrabniaczu, niemalże na jednolitą masę.
Doprawiamy świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Dodawanie soli to tej pasty jest zbędne, gdyż ma ona wyraźnie słonawy posmak, ze względu na obecność łososia wędzonego na zimno. Aczkolwiek jeśli już to należy uważać, żeby nie przesolić.

Pasta po przygotowaniu nadaje się od razu do spożycia. Najlepsza jest natomiast gdy odstoi w lodówce przynajmniej 30 minut.

Smacznego! :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 17.02.2014 09:56
pysznie chętnie taką zrobię
adelajda 28.12.2013 18:34
lubię pasty z łososia :)
Konczi 19.10.2013 19:51
lubię takie pasty, smakowicie podane
noninka77 19.10.2013 18:40
świetny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak