Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina duszona w warzywach

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 50 dag
2 cebule
ziemniaki 50 dag
2 marchwie
3-4 łyżki mąki
2-3 zabki czosnku
2 listki laurowe
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
pieczarki 20 dag
bulion warzywny 2 szklanka
olej 4 łyżki
rozmaryn 2 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina duszona w warzywach

Ziemniaki i marchew obrać, opłukać, pokroić na plasterki. Mięso pokroić w kostkę oprószyć mąką, obsmażyć na oleju razem z obranymi i posiekanymi cebulą oraz czosnkiem. Przełożyć do żaroodpornej formy. Tak samo obsmażyć ziemniaki i marchew oraz pokrojone na cząstki pieczarki. Warzywa i pieczarki dodać do mięsa. Włozyć gałązki rozmarynu i listki laurowe. Wlać gorący bulion. przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. Piec około 50 minut. Posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 07.05.2011 14:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak