Wołowina duszona w warzywach

Wołowina duszona w warzywach

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    50 dag
  • 2 cebule

  • ziemniaki

    50 dag
  • 2 marchwie

  • 3-4 łyżki mąki

  • 2-3 zabki czosnku

  • 2 listki laurowe

  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

  • sól, pieprz

  • pieczarki

    20 dag
  • bulion warzywny

    2 szklanka
  • olej

    4 łyżki
  • rozmaryn

    2 gałązki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki i marchew obrać, opłukać, pokroić na plasterki. Mięso pokroić w kostkę oprószyć mąką, obsmażyć na oleju razem z obranymi i posiekanymi cebulą oraz czosnkiem. Przełożyć do żaroodpornej formy. Tak samo obsmażyć ziemniaki i marchew oraz pokrojone na cząstki pieczarki. Warzywa i pieczarki dodać do mięsa. Włozyć gałązki rozmarynu i listki laurowe. Wlać gorący bulion. przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. Piec około 50 minut. Posypać posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia561

07.05.2011 14:23
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat