Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt - zawsze idealny

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt - zawsze idealny

Kroki postępowania

1
Do miski wbijamy całe jajka. Dodajemy cukier i miksujemy na najwyższych obrotach do uzyskania kremowej masy jajecznej.
Krok 1 - Biszkopt - zawsze idealny foto
2
Mąkę przesiewamy przez sitko razem z proszkiem do pieczenia.
Krok 2 - Biszkopt - zawsze idealny foto
3
Przesianą dodajemy do masy jajecznej.
Krok 3 - Biszkopt - zawsze idealny foto
4
Wszystkie składniki biszkoptu energicznie mieszamy mikserem przez 15 sekund. Tortownicę smarujemy olejem i posypujemy odrobiną bułki tartej. Biszkopt wylewamy do tortownicy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C na 25 minut. Po tym czasie lekko uchylamy drzwiczki piekarnika i pozostawiamy w nim biszkopt jeszcze na 15 minut.
Krok 4 - Biszkopt - zawsze idealny foto
5
Tak przygotowany biszkopt możemy przekroić na pół i przekładać dowolnymi masami.
Krok 5 - Biszkopt - zawsze idealny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pycia9 18.10.2013 23:05
przydatny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak